Weet je wie tweede in de Tour de France editie van 2015 werd? Of weet je wie de meeste bergklassementen gewonnen heeft? Herken je wielrenners en shirtjes van toen en nu via foto’s? Dan is de Tour de France quiz wat voor jou.

Tour de France quiz Upbeatles 2016 retro poster
Tour de France quiz Upbeatles 2016

Elk jaar vindt in de maand juli een groots wielerspektakel plaats, namelijk de Tour de France. In drie weken tijd koersen wielrenners over de wegen in Frankrijk met prachtige decors. Klimmers, tijdrijders, sprinters en klassementsrenners verzamelen zich om uit te maken wie in Parijs zich in de gele trui mag hijsen.

Weet je welke Nederlanders ooit de Tour wonnen of weet je juist de wielrenshirts te herkennen vanaf foto. Dan kun je bij ons de Tour de France quiz bestellen en spelen. We stellen een kant-en-klaar pakket voor je samen met daarin alles wat je nodig hebt om de quiz te spelen. De quiz kun je spelen met of zonder een beamer spelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De editie van 2016 bevat een extra bonusronde, namelijk de grote Mart Smeets afscheidsronde. Mart heeft talloze jaren verslag gedaan van de Tour de France samen met zijn compagnon Jean Nelissen. Samen bespraken ze de heldendaden van Joop Zoetemelk, Peter Winnen, maar natuurlijk ook de roemruchte periode van Lance Armstrong. Vandaar een eerbetoon met leuke vragen over #DeMart.