Online quiz Upbeatles Op Je Scherm Quiz

posted in: Uncategorized | 10

Online quiz 19 maart

Toen we afgelopen zondag besloten al onze activiteiten op onze agenda voorlopig te staken, zijn we gelijk gaan kijken of er online mogelijkheden bestaan om jullie toch te voorzien van een dosis quizfix. We zijn verheugd om te kunnen vertellen dat we donderdagavond 19 maart de eerste Upbeatles Op Je Scherm Quiz gaan spelen middels een livestream op onze Facebook pagina.

Online quiz Upbeatles Op Je Scherm Quiz 19 maart 2020 Utrecht Nijmegen

Livestream online quiz

We starten de livestream quiz rond 20 uur, in principe beginnen we een halfuurtje later met de quiz zelf. Omdat het de eerste keer is dat we zoiets doen, hebben we geen idee hoe lang het allemaal duurt. Verwacht alsjeblieft ook niet gelijk een soepel verlopende quiz, al doen we natuurlijk ons uiterste best om daar wel voor te zorgen. Mocht blijken dat het allemaal goed werkt, dan proberen we iedere twee à drie dagen een nieuwe livequiz te spelen.

Wat heb je voor de online quiz nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de online quiz heb je sowieso een internetverbinding nodig. Daarnaast een scherm (laptop, iPad, televisie) met geluid om de livestream te kunnen volgen. Voor het doorgeven van jouw/jullie antwoorden heb je één smartphone per team nodig. Tijdens de livestreamquiz maken we gebruik van de app Kahoot!. Download dus vast die app op je telefoon als je hem nog niet hebt, deze heb je nodig om in te kunnen loggen in de quizmodule. We hebben speciaal voor de livestreamquiz een contract met Kahoot! afgesloten, zodat er maximaal tweeduizend deelnemers (lees: teams) tegelijkertijd mee kunnen doen. Tijdens de livestream geven we vervolgens de PIN waarmee je in de app kunt inloggen.

Update: de eerste online quiz van Upbeatles verliep technisch gezien niet helemaal goed. Wel hebben we ontzettend veel leuke reacties gehad. Meer dan 1100 teams deden de eerste keer mee.

Online quiz deel twee

De eerste editie verliep technisch wat minder, maar het plezier was enorm. Vooral de reacties na afloop waren niet te tellen op onze diverse Social Media-platforms. Van hartverwarmend, lief, grappig tot aan handige tips & tricks kwamen voorbij. Een greep uit de foto’s die op onze Facebook-pagina werden geplaatst.

Goed, Kahoot was het dus niet helemaal. Dus hebben we besloten met een andere wijze aan de slag te gaan. Dit is de tweede keer een stuk beter gegaan, hoewel het een kwestie van trial and error blijft. Inmiddels hebben we een derde quiz gepland. Je kunt weer meedoen op 24 maart via ons kanaal vanaf 20.00uur.

Wat kost het?

Deelname aan de online quiz is helemaal gratis, iedereen mag meedoen. Wel kun je een donatie doen aan Upbeatles, mocht je dat willen. We hebben een donatiepagina gemaakt op geef.nl waar je jouw gift kunt achterlaten: https://www.geef.nl/nl/actie/upbeatles

Upbeatles online quiz op de radio

Nadat we donderdag 19 maart aankondigden dat we een online quiz gingen streamen, hebben zowel Radio 1 en 3FM dit nieuws opgepikt. In het programma Spraakmakers van Jurgen van den Berg gaf onze quizmaster Jochem tekst en uitleg over onze eerste online quiz. We waren nog maar net klaar of 3FM belde. Of we in de nacht een live pubquiz wilden presenteren in het nachtprogramma van Kevin van Arnhem. Heel erg leuk, want we willen graag wat terugdoen voor onze vaste deelnemers.

Uitslag Upbeatles Op Je Scherm Quiz

De uitslag van de online live quiz vind je op deze pagina.

10 Responses

 1. Maartje pierhagen

  Komen er meer online pubquizen? En zo ja wanneer? Collega deed 22ste mee en was erg enthousiast. En dat kunnen we wel gebruiken bij het rond huis hangen.

  Groet
  Maartje

 2. Hilde

  Hoi, Wanneer is de volgende online pubquiz ?
  We willen heel graag meedoen …na ruim 2 weken thuiswerken zijn we daar wel aan toe!
  groetjes, Hilde

 3. Pascal

  Hallo Hilde, morgenavond (donderdag) spelen we de volgende quiz. Ook zaterdag en volgende week komen er nieuwe quizzen aan. Het meest handig is dat je onze Facebookpagina in de gaten houdt. Groet, Pascal

 4. Jan

  Is de puntentelling van de afgelopen quizzen nog ergens in te zien? 🙂

 5. Pascal

  Hallo Jan, je vindt vanaf vandaag de uitslag van de betreffende quiz in deze post. ^^ Pascal

 6. Vanessa

  Hi heren, is de pubquiz in het Nederlands of toevallig in het Engels? We willen graag met een groep vrienden aan een pub quiz meedoen, maar de meesten spreken alleen Engels. Hoor het graag, dank!

 7. Pascal

  Hallo, de quiz is in het Nederlands. ^^ Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.