Live quiz Upbeatles Op Je Scherm Quiz

Nadat de regering op zondag 15 maart 2020 besloot dat alle horeca in Nederland op slot moest, viel voor ons alle omzet naar 0. Hoe dan verder als bedrijf dat erg afhankelijk is van die bedrijfstak? Na onderling overleg kwam het besluit om een online live quiz te organiseren. Alle informatie rondom de quiz vind je niet alleen op Facebook, maar ook op deze pagina.

Upbeatles live quiz

Eerstvolgende live quizzen

Donderdag 23 september: Upbeatles 80s Music Quiz, Pt. 3 – FacebookeventLivestream
Zaterdag 25 september: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #127 – FacebookeventLivestream
Donderdag 30 september: Nader te bepalen thema- of muziekquiz
Zaterdag 2 oktober: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #128 – FacebookeventLivestream
Donderdag 7 oktober: Nader te bepalen thema- of muziekquiz
Zaterdag 9 oktober: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #129 – FacebookeventLivestream
Donderdag 14 oktober: Nader te bepalen thema- of muziekquiz
Zaterdag 16 oktober: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #130 – FacebookeventLivestream
Donderdag 21 oktober: Nader te bepalen thema- of muziekquiz
Zaterdag 23 oktober: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #131 – FacebookeventLivestream
Donderdag 28 oktober: Nader te bepalen thema- of muziekquiz
Zaterdag 30 oktober: Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz #132 – FacebookeventLivestream

Live quiz: hoe werkt het?

Om deel te kunnen nemen aan de online livequiz heb je sowieso een (stabiele) internetverbinding nodig. Daarnaast een scherm (laptop, iPad, televisie) met geluid om de livestream te kunnen volgen én een laptop, tablet of smartphone om de antwoorden op in te kunnen vullen. We beginnen de stream rond 20.00 uur, een half uur later slingeren we de eerste vraag je (huis)kamer in.

Je hoeft je NIET vooraf bij ons aan te melden, om 20.00 start de livestream en zo’n 15 minuten later komen wij in beeld en geven vervolgens instructies hoe je met je team mee kunt doen. Zorg er wel voor dat je je aan de richtlijnen van het RIVM houdt! We werken met Google Forms, de formulieren – die rond de start van de livestream ‘open’ worden gezet – kun je openen door middel van onderstaande links. Per team gebruik je één formulier, dus NIET ieder teamlid een afzonderlijk formulier insturen! Bij meerdere formulieren voor dezelfde ronde van hetzelfde team, telt degene met de laagste score mee voor de eindstand.

LET OP: Het is van groot belang voor het berekenen van de eindstand dat jullie op ieder formulier precies dezelfde teamnaam én de naam van een teamlid/-teamcaptain én een geldig e-mailadres invullen. Zo kunnen we de teams goed onderscheiden én jullie mailen wanneer je een eventuele bonusprijs hebt gewonnen. Bij iedere quiz verloten we sowieso minimaal één door bierboetiek De Bierverteller en Pinteleren samengesteld bierpakket.

Antwoord kort en bondig. Vaak bestaat het antwoord maar uit één of twee woorden. Wanneer we vragen om de naam van een persoon, dan bedoelen we voor- én achternaam, tenzij we expliciet vragen om een voor- of achternaam of bijvoorbeeld een artiestennaam. Vragen we om een aantal, dan alleen dat aantal invullen. Ook belangrijk: Let er bij de antwoorden van de muziekronde op dat je de titel ook echt in de antwoordregel ‘titel fragment x’ invult en artiest in de regel ‘artiest fragment x’.

Daarnaast is belangrijk dat je goed let op jullie spelling. Wij hebben het goede antwoord op verschillende manieren (onder meer met allemaal hoofdletters, zonder hoofdletters, ‘normaal’ hoofdlettergebruik) ingevuld in de antwoordsleutel, maar wanneer je het niet juist spelt kan het alsnog goed gerekend worden. Wij lopen alle antwoordformulieren nog handmatig na. Hoe zorgvuldiger jullie spellen, hoe minder werk wij daaraan hebben en hoe sneller we uitslag bekend kunnen maken.

Blok 1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Na ieder blok krijgen jullie nog enkele minuten om eventueel te overleggen met teamgenoten en alles op je gemak in te vullen. Vervolgens moeten jullie het formulier van dat blok insturen en wordt het formulier door ons afgesloten. Het team dat op het eind de meeste punten heeft, ‘wint’ de pubquiz en daarmee eeuwige roem. Wellicht ten overvloede, maar we gaan er natuurlijk wel vanuit dat jullie eerlijk spelen. Dus geen gebruik van apps als Shazam of Soundhound en ook niks opzoeken op internet. Het is toch veel leuker om te ontdekken hoeveel je nu écht weet? Je kunt toch niks winnen en bovendien is valsspelen gewoon sneu.

Wat kost het?

Deelname aan onze quizzen is en blijft gratis. Mocht je ons toch iets willen geven, dan zijn we dankbaar voor je gift via onze donatiepagina bij Geef.nl.

Bedrijfsborrel

Ben je als bedrijf geïnteresseerd om een online evenement te organiseren gedurende deze quarantaine?Of wil je tijdens de wekelijkse vrimibo een quiz spelen, neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee om een je bijeenkomst nog leuker te maken. Mail naar pascal@upbeatles.nl voor een vrijblijvende offerte.

Uitslag Upbeatles Op Je Scherm Quiz

Hieronder vind je alle uitslagen van onze eerdere quizzen. Ze staan op omgekeerde chronologische volgorde: van meest recent naar langst geleden.